logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran: Svečani prijem za najbolje učenike generacija (FOTO)

učenici-srbobran
SRBOBRAN – Opština Srbobran i ove godine nagradila je najbolje učenike završnih razreda svih školskih obrazovnih ustanova.
debeljački-srbobran
Foto: Vojvodina uživo

U četiri osnovne škole izdvojili su se: Nikolina Korda – Osnovna škola „Žarko Zrenjanin Uča“ iz Nadalja; Vesna Medurić – Osnovna škola „Petar Drapšin“ iz Turije; Nikolina Perović i Gal Šarolta – Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Srbobrana; Todor Brankov – Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Srbobrana; dok su u Gimnaziji i stručnoj školi „Svetozar Miletić“ titule učenika generacije ponele Anđela Smajić i Bojana Erkić. Njima u čast prijem su danas organizovali Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, i Kristijan Kočiš, član Opštinskog veća zadužen za obrazovanje.

„Uvek mi je zadovoljstvo kada sam u društvu mladih i uspešnih ljudi, kada sam u prilici da porazgovaramo i provedemo zajedno kvalitetno vreme u ovoj našoj zajedničkoj kući, što Opština svakako jeste. Biti đak generacije je veliki uspeh koji zaslužuje sve čestitke, a ja uz to želim da naši najbolji učenici nastave da budu takvi i u budućnosti, ne samo kad je školovanje i usavršavanje u pitanju, već i u životu uopšte. Opština Srbobran će nastaviti da bude partner na tom putu našim mladim ljudima, potrudićemo se da pomognemo sve što je u našoj moći. Drago mi je što su škole učinile sve da izvedu decu na pravi put, imali su podršku i podstrek od nastavnog kadra, a čuo sam od direktorica mnogo lepih stvari o celoj generaciji, da su to zaista sve dobra deca“, rekao je prilikom prijema Debeljački.

debeljački-srbobran
Foto: Vojvodina uživo

Zajedno sa članom Opštinskog veća Kristijanom Kočišem, predsednik Opštine je učenicima generacije uručio vredne poklone – tablet računare, knjige i penkala, a zatim saslušao planove mladih ljudi za nastavak školovanja.

Inače, od ove godine lokalna samouprava donela je odluku da svim malim i velikim maturantima plati troškove proslave mature. Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“, „Žarko Zrenjanin Uča“ i „Petar Drapšin“, već su proslavile malu maturu, osmaci OŠ „Vuk Karadžić“ će to učiniti u petak, dok će maturanti Gimnazije i stručne škole „Svetozar Miletić“ proslavu imati u subotu, nakon dodele diploma na Trgu Republike, koja je zakazana za 18.00 časova. Direktorke svih škola, koje su, takođe, prisustvovale prijemu, zahvalile su u ime ustanova i u ime roditelja Opštini Srbobran i predsedniku Debeljačkom na novom vidu podrške, kojom se Srbobran dodatno izdvaja u brizi o školskoj deci. Narednih dana sledi i odlazak u Sutomore za nosioce Vukove diplome, što je još jedna potvrda, kako je rečeno na prijemu, da se rad i učenje uvek vrednuje i donese rezultat.

Pročitajte još:

 

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.