Srbobran: Podeljena auto-sedišta za bezbedan prevoz dece

auto-sedista
SRBOBRAN – Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran u završnoj akciji za 2022. godinu organizovao je danas novu akciju – podelu auto-sedišta za novorođene bebe.

Unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju obaveznom upotrebom pomoćnih sredstava jedna od važnih stanica na putu ostvarivanja plana “Vizija 0 poginule dece u saobraćaju”, koji je osmislila Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, a podržava je i Savet za bezbednost saobraćaja Opštine Srbobran.

“Mladim roditeljima podelili smo 22 auto-sedišta. Na ovaj način dajemo doprinos unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju, preciznije dece u automobilima. U Srbiji deca najviše stradaju u svojstvu putnika u vozilu, što znači da je odgovornost na onima koji ih prevoze i zato ova podrška treba da obezbedi da svi roditelji svoju decu u automobilima prevoze po najvišim bezbednosnim standardima”, rekla je Milica Zarić, zamenica predsednika Opštine Srbobran i predsednica Saveta za bezbednost saobraćaja.

Prema podacima Agencije za bezbednost saobraćaja, decu starosti do tri godine oko 70 procenata roditelja prevozi u auto-sedištima. Decu do pete godine starosti uz upotrebu ovih sedišta prevozi približno polovina roditelja. Pohvalno je što se poslednjih godina ovi procenti povećavaju, a time i sama bezbednost najmlađih.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: