Srbobran: Počela kampanja “Pažljivkova smotra 2023”

pažljivkova pravila - srbobran
SRBOBRAN – U okviru kampanje “Pažljivkova smotra 2023”, koji sprovodi Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u svim osnovnim školama i vrtićima PU “Radost”, održana su predavanja na temu bezbednog ponašanja učesnika u saobraćaju i upoznavanja sa saobraćajnim pravilima.

Agencija za bezbednost saobraćaja od svoga osnivanja posebnu pažnju usmerava na zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju pokrećući kampanju “Pažljivko”, čija su ciljna grupa deca do 14 godina. Kampanja prati razne materijale u vidu crtanih filmova za decu, bojanke, radnih listova, knjige koju svako dete dobije kada krene u prvi razred, interaktivnu predstavu sa decom, igrice, pesmice, razne promotivne materijale u vidu fluorescentnog prsluka, svetleće narukvice, bedževe, privezaka, majica i drugih promotivnih materijala.

Pored kampanje namenjene deci, prepoznata jr važnost rada sa roditeljima i prosvetnim radnicima u nižim razredima osnovnih škola i predškolskim ustanovama.

Akcija u školama i vrtićima realizovana je uz podršku Saveta za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran i Policijske stanice Srbobran.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: