Srbobran: Pobednici domaćini, drugo mesto Slovencima

40kobasicijada
SRBOBRAN – Ukupno dvanaest ekipa se danas takmičilo u pravljenju sveže kobasice.

Konkurencija je bila na zavidnom nivou. Sve ekipe, čast izuzecima, iza sebe imaju višegodišnje iskustvo i niz takmičenja na kojima su osvajali nagrade i pobeđivali, tako da stručni žiri koji je ocenjivao kvalitet pečenih kobasica nije imao lak zadatak da proglasi najbolje. Ipak, maksimalan broj bodova osvojila je kobasica koju je napravila ekipa pod imenom ZZ TURIJA.

Njima je pripao pobednički pehar i večna uspomena da su bili najbolji na 40. jubilarnoj Kobasicijadi u Turiji.

Drugo mesto osvojili su gosti iz Slovenije. Ekipa iz Sevnice „Društvo Salamarjev“ osvojila je 28 bodova, dok je treće mesto pripalo kombinovanoj ekipi iz Srbobrana i Turije „Tečina crvena deca“ sa 27 bodova.

Žiri koji je ocenjivao kobasice radio je u sastavu: Miloš Petromarkov – vitez kulinarstva Amaterskih kraljevskih kuvara Vojvodine, Dragan Jerotić – član asocijacije šefova Srbije, Dušan Uzelac, Sofija Kovač i Slavica Rašić.

Malo smo prošetali tokom dana i zabeležili smo neke fotografije koje će vam dočarati kako je to bilo ovog petka u Turiji. Puno je dobrog raspoloženja, pozitivne energije, a ima svega, od kobasica, raznih đakonija od mesa do domažeg hleba i kaktusa, a tu je i čuveni kurtoš kolač koji najbolje pravi „Emili“ iz Srbobrana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.