Srbobran: Nova zaposlenja u DZ “Đorđe Bastić”

dz-nova radna mesta-srb
SRBOBRAN – Dr Vlastimir Kladar, direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić”, i Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, uručili su danas u ime Republike Srbije devet ugovora o zaposlenju na neodređeno vreme novim radnicima srbobranske ustanove primarne zdravstvene zaštite.

“Ovaj čin je ispunjenje obećanja predsednika Srbije Aleksanda Vučića i obećanja Vlade Srbije i Ministarstva zdravlja, i predstavlja priznanje za nesebično požrtvovanje medicinskih radnika, pa tako i radnika naše ustanove, posebno za rad u vreme pandemije COVID 19, za rad u jednom veoma teškom periodu. Poštovani, sa vama sam ovde već pet godina, znate da rukovodim dobrovoljno, ništa ovde nema ‘na silu’, ali ovo danas ozbiljno obavezuje. Iako smo jedan od najboljih ustanova ovog nivoa u Srbiji, prva od 45 u Vojvodini, skrećem pažnju samo na jedno – tražim od vas više empatije i više dobrih i lepih reči za naše pacijente. Ponavljam – više empatije i više dobrih i lepih reči za naše pacijente”, jasno je poručio novim zaposlenim kolegama dr Kladar.

Govoreći o finansijskom delu novootvorenih radnih mesta, direktor Doma zdravlja je ocenio da se radi o, takođe, veoma važnom aspektu. “Samo na nivou našeg Doma zdravlja ugovori bruto vrede između 15 i 20 miliona dinara godišnje, a možete zamisliti kolika su ta sredstva na nivou države. Za ovako nešto su spremne samo društveno i finansijski jake i stabilne države”, rekao je dr Kladar i izrazio nadu da će veoma brzo u srbobranskom Domu zdravlja biti realizovan još jedan ugovor o zaposlenju na neodrđeno vreme.

Radivoj Debeljački, predsednik Opštine Srbobran, čestitajući novozaposlenim, u prvi plan stavio je humanost koju svakodnevno u svom radu iskazuju zdravstveni radnici, posebno u Domu zdravlja “Dr Đorđe bastić”.

“U opisu vašeg posla je humanost, a na nama svima, na donosiocima odluka u državi, na direktoru ustanove, na predsedniku opštine, je da pružimo svu podršku onome što radite i utičemo na uslove u kojim radite da budu bolji. Jedna od tih podrški je i ovaj potez naše države, ova nova radna mesta, za koja su se zalagala i rukovodstvo ustanove, i rukovodstvo lokalne samouprave, i vrh države Srbije. Čestitam svima koji su danas primanjem ovih ugovora dodatno uvaženi za sve što su uradili u teškim vremenima. Uvek smo isticali koliko nam znači vaše zalaganje, posebno smo zahvalni za sve učinjeno za vreme pandemije, ali kao što znam da ćemo imati još izazova, isto tako znam da ćemo imati i ovakvih lepih trenutaka zadovoljstva”, rekao je Debeljački i izrazio uverenje da se odlična i čvrsta saradnja Opštine Srbobran i Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” nastavlja i dalje, na korist svih građana.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: