logo transparend vojvodina uzivo

Srbobran na Forumu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja 2023“

"Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja 2023"
SRBOBRAN – Savet za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran učestvovao je Forumu „Unapređenje sistema bezbednosti saobraćaja 2023“, koji je organizovala Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Ovogodišnja tema foruma bila je Finansiranje bezbednosti saobraćaja u lokalnim samoupravama – Izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima.

„Forum su svečano otvorili Branko Stamatović, v.d. direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Bratislav Gašić, ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, i Mladen Petrović, direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske.

Cilj Foruma je podizanje kapaciteta rada lokalnih saveta uz podršku nadležnih institucija u oblasti bezbednosti saobraćaja na teritoriji Republike Srbije. Učesnici foruma, osim predstavnika lokalnih samouprava iz Republike Srbije, bili su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Uprave saobraćajne policije, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva prosvete, Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, Javnog preduzeća ‘Putevi Srbije’, kao i gosti iz Republike Severne Makedonije i Republike Srpske“, saopšteno je nakon Foruma.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.