Srbobran: “Lenkino pero” uručeno mladim pesnicima

lenkino-pero-pobednik
SRBOBRAN – Uručenjem nagrade “Lenkino pero” autorima najboljih ljubavnih pesma među učenicima osnovnih i srednjih škola, u Srbobranu je okončana višednevna manifestacija “Lenkin prsten”.

Žiri koji je odlučio ko je 18. laureat nagrade za najbolju ljubavnu pesmu na srpskom jeziku – dr Zoran Đerić (predsednik), dr Dragana V. Todoreskov (članica) i Biljana Puškar (članica), odlučivao je i o najboljim mladim pescnima, i to u dve kategorije: za uzrast 7. i 8. razreda osnovnih škola i uzrast srednjih škola.

U kategoriji osnovna škola nagradu “Lenkino pero” dobila je Tara Vasić, za pesmu “Nekoliko stvari koje mrzim o tebi”, učenica VIII 1 razreda OŠ “Petar Petrović Njagoš” iz Zrenjanina, dok su pohvale zaslužili Viktorija Višnjevac, za pesmu “Tebi koga više nema”, učenica VIII razreda OŠ “Sveti Sava” iz Gacka (Republika Srpska, BiH), i Anastasija Radulović, za pesmu “Potraga za blagom”, učenica VIII razreda OŠ “Jovan Sterija Popović” iz Velike Greda, opština Plandište.

U kategoriji srednjih škola nagradu “Lenkino pero” dobio je Uroš Mikulić, za pesmu “Dudova šuma”, učenik III razred Gimnazije “Laza Kostić” iz Novog Sada, dok su pohvale dobili Ivana Kaljević, za pesmu “San”, učenica IV razreda Gimnazije “Laza Kostić” iz Novog Sada, Veljko Golub, za pesmu “Setiš li se”, učenik III 1 razreda Gimnazije i stručne škole “Svetozar Miletić” iz Srbobrana, i Vuk Nikolić, za pesmu “Žudnja”, učenik III razreda Gimnazije SŠC “Pero Slijepčević” iz Gacka (Republika Srpska, BiH).

Nagrade i pohvale uručile su Milena Alargić, predsednica Skupštine opštine, i Ljiljana Plazačić, poslanica u Skupštini AP Vojvodine, dok je pesnikinja Gordana Jović svim mladim pesnicima poklonila po svoju knjigu poezije.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: