SRBIJU U BARAŽU ČEKA PAKAO: Više od fudbala biće ako nam za rivale padnu HRVATI, ALBANCI ili ŠVAJCARCI!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Orlovi će u slučaju da budu drugi u grupi proći kroz trnovit put do plasmana na Mundijal u Kataru

Fudbalska reprezentacija Srbije ima dva načina da se domogne Mundijala u Kataru. Prvi je da bude lider grupe i direktno ode na SP, ali će joj za to biti potreban podvig i trijumf nad favorizovanim Portugalom u gostima 14. novembra. Drugi, daleko neizvesniji i trnovitiji, je preko baraža u kojem bi je čekali renomirani protivnici.

U baražu evropskih selekcija učestvovaće 12 reprezentacija. Deset drugoplasiranih iz grupa i dve najbolje iz Lige nacija, koja nisu kroz kvalifikacije prošle na SP. Tih 12 timova biće podeljeno na tri turnira sa po četiri učesnika, od kojih će samo pobednik ići u Kataru. U principu, u baražu su potrebne dve pobede da bi se izvadila karta za Mundijal, slično kao i na prethodnom doigravanju za EP, kada je Srbija prvo pobedila Norvešku u Oslu, a onda izgubila od Škotske u Beogradu

A, ko bi čekao Srbiju u baražu? Na žrebu će biti šest nosilaca i šest nenosilaca. I to će se znati tek u novembru, kad se završe kvalifikacije. Srbija bi po bodovima bila među povlašćenima, zajedno sa Hrvatskom, Švedskom, Švajcarskom, Škotskom i Albanijom, mada je izvesno da njih preskoči Poljska. Među nepovlašćenima trenutno su Češka, Ukrajina, Norveška, Severna Makedonija i dva tima iz Lige nacija, što su u ovom momentu Vels i Austrija. To opet znači da bismo u polufinalu mogli da dobijemo, recimo Ukrajince, a u finalu Hrvate, Švajcarce ili Albance. Mada naravno, postoje i drugačiji, povoljniji scenariji, kao što su Severni Makedonci u polufinalu, a opet Škoti u finalu.

Termini polufinala baraža su 24. i 25. marta, a finala 28. i 29. marta sledeće godine.

 

Tagovi:

Pročitajte još: