Srbija važno tržište u jugoistočnoj Evropi

Izvršni direktor multinacionalne kompanije “Café&co”, koja posluje i u Srbiji, Fric Kalteneger kaže da je Srbija za njih strateški važno tržište, na kojem bi želeli i dodatno da investiraju.

“Srbija je za nas strateški važno tržište. Kada pogledamo prostor u kojem delujemo, Srbija je jedna od dve zemlje u koju želimo dodatno da investiramo, zbog ekonomski stabilnih okvira, odlično izgrađene i razvijene infrastrukture”, rekao je Kalteneger za Tanjug, na skupu “Strateški ekonomski razgovori” u Istri, koji je organizovala Asocijacija za razvoj biznis mreže Jugoistočne Evrope (SEEBDN), čiji je on predsednik.

Kalteneger je primetio da je mnogo preduzeća koja investiraju u Srbiju, rastu i razvijaju se na tom tržištu, i, što je najvažnije, zapošljavaju sve više ljudi.

“To je dobro za naš posao, ali je pre svega važno za dalji ekonomski razvoj”, dodao je Kalteneger, na skupu “Strateški ekonomski razgovori” u Istri, koji je organizovala Asocijacija za razvoj biznis mreže Jugoistočne Evrope (SEEBDN), čiji je on predsednik.

Na skupu “Strateški ekonomski razgovori” u Istri ove godine su u fokusu ekonomski odnosi između jugoistočne Evrope i zemalja nemačkog govornog područja.

Prema rečima Kaltenegera, važno je da u vremenu teške krize, prvo izazvane pandemijom korona virusa, a zatim i ratom u Ukrajini, koje ostavljaju negativne posledice, privrednici razgovaraju, sarađuju i stvaraju osnove za nove poslove.

Kaže i da kompanija koju vodi u Austriji, “Café&co” nije direktno pogođena ukrajinskom krizom, ali svakako oseća negativne ekonomske posledice, jer rastu cene sirovina, energenata.

“Ali, na drugoj strani moramo imati u vidu ljudsku patnju, koju osećamo na tržištima na kojima poslujemo”, rekao je Kalteneger.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: