logo transparend vojvodina uzivo

Srbija nabavlja najmoderniji simulator letenja za putničke avione

BEOGRAD – Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope se danas i sutra održava u Beogradu

Vazduhoplovna akademija uskoro postaje vlasnik tehnološki najnaprednijeg simulatora letenja za obuku pilota putničkih aviona tipa Erbas A320 nakon što je potpisan ugovor za njegovu nabavku od kanadske kompanije CAE, najavila je danas v.d. direktora Kancelarije za dualno obrazovanje i Nacionalni okvir kvalifikacija Gabrijela Grujić.

– Danas mogu objaviti da je potpisan ugovor za simulator za Vazduhoplovnu akademiju, koji će se instalirati u namenski izgrađenoj zgradi u okviru Vazduhoplovne akademije na Dorćolu – rekla je Grujić.

Prema njenim rečima, isporuka Level D simulatora, trenutno tehnološki najmodernijeg simulatora letanja u ovom delu Evrope, očekuje se za godinu dana i koristiće se za obuku pilota putničkih aviona koji su prethodno svoju obuku završili u Trening centru Vazduhoplovne akademije.

Nabavka simulatora, kako je dodala, budućim pilotima će omogućiti da stiču veštine u realističnom okruženju pilotske kabine, a imaće veliki značaj i za nacionalnu avio-kompaniju, koja će sada moći da svoje pilote za tip aviona Erbas A320, koje već poseduje u floti, obučava u Srbiji.

Takođe, nabavka će uticati i na razvoj same Vazduhoplovne akademije, koja je nedavno potpisala ugovor za obuku 500 kadeta pilota iz Indije. – Plan Kancelarije za dualno obrazovanje i Vazduhoplovne akademije je da u narednom periodu nabavi i FTD („Flight Training Device“) za tip helikoptera Erbas H145 i time dodatno pozicionira Akademiju kao regionalnog lidera u obuci pilota – dodala je Grujić.

Na Vazduhoplovnom samitu jugoistočne Evrope (Southeast Europe Aviation Summit – SEAS) koji se danas i sutra održava u Beogradu učestvuje preko 170 kompanija i više od 1.400 lidera i profesionalaca iz avio-industrije.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.