logo transparend vojvodina uzivo

Spuštena zavesa na 31. Pozorišni maraton u Somboru

pozorisni maraton-sombor
SOMBOR – U Somboru je od 7. do 10. juna održan 31. po redu Pozorišni maraton, na kojem je somborska publika mogla da uživa u četrnaest najatraktivnijih predstava kako pozorišta iz Srbije, tako i pozorišnih kuća iz regiona.

Tom prilikom, u Somboru su gostovala pozorišta iz Beograda, Bitolja, Svilajnca, Zrenjanina, Banja Luke, Zagreba, Novog Sada i Bečeja, a u okviru programa realizovana je i promocija knjige „Narodno pozorište u ogledalu vremena I i II deo“, autorke Jelice Stevanović, kao i Tribina iz dva ugla „Sedam vrsta ljubavi“.

Somborski Pozorišni maraton je zatvoren predstavom „Sumnjivo lice“, kojom je obeležen četvrt veka uspešnog izvođenja ovog komada na sceni Narodnog pozorišta Sombor, nakon čega je upriličeno svečano proglašenje glumca i glumice sezone.

Ovogodišnje priznanje za najbolju glumicu pripalo je Ani Rudakijević, dok je glumac sezone Nikola Knežević, a nagradu „Iza kulisa“ dobila je kostimografkinja Biljana Grgur.

Pozorišni maraton je realizovan uz podršku Grada Sombora, Ministarstva kulture i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.