Pita krompiruša je pravi specijalitet, a ako je do sada niste pripremali, pravo je vreme da spoznate koliko je dobra!
Recept za ovu pitu je veoma lak i svako je može pripremiti.
Sastojci za pitu krompirušu:
500 g kora za pitu, jedno pakovanje
ulje
400-500 g krompira
biber
so
Priprema za pitu krompirušu:
Prvo pripremamo nadev.
Krompir operite i oljuštite. Izrendajte ga krupnije, pa prebacite u činiju.
Potom, krompir posolite i zabiberite po ukusu.
Na redu je da poređamo kore.
Postavite četiri do pet kora, tako da se preklapaju delom.
Premažite kore tankim slojem ulja, a zatim fil od krompira ravnomerno pospite po korama. Nemojte previše stavljati. Imajte u vidu da je sledeći korak uvijanje, pa može iscuriti.
Kore urolajte sa desne na levu stranu, po širini.
Polako urolajte kore u pužić, pa stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite je 25 minuta, tačnije, dok ne dobije lepu zlatkastobraon nijansu.
Prijatno!
Pročitajte još:
Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.