Spremite čuvenu pitu krompirušu: Recept sa kojim nema omaške

Pita krompiruša je pravi specijalitet, a ako je do sada niste pripremali, pravo je vreme da spoznate koliko je dobra!

Recept za ovu pitu je veoma lak i svako je može pripremiti.

Sastojci za pitu krompirušu:

500 g kora za pitu, jedno pakovanje
ulje
400-500 g krompira
biber
so

Priprema za pitu krompirušu:

Prvo pripremamo nadev.

Krompir operite i oljuštite. Izrendajte ga krupnije, pa prebacite u činiju.

Potom, krompir posolite i zabiberite po ukusu.

Na redu je da poređamo kore.

Postavite četiri do pet kora, tako da se preklapaju delom.

Premažite kore tankim slojem ulja, a zatim fil od krompira ravnomerno pospite po korama. Nemojte previše stavljati. Imajte u vidu da je sledeći korak uvijanje, pa može iscuriti.

Kore urolajte sa desne na levu stranu, po širini.

Polako urolajte kore u pužić, pa stavite da se peče u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite je 25 minuta, tačnije, dok ne dobije lepu zlatkastobraon nijansu.

Prijatno!

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.