Sportsko leto u Kovinu nastavlja se Memorijalnim turnirom „Petar Pera Rađenović“

KOVIN – Program „Sportskog leta“ nastavljen je danas kada počinje Memorijalni turnir u malom fudbalu „Petar Pera Rađenović“ za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Kovin.

„Ustanova za sport“ Kovin organizuje ovaj turnir u znak sećanja na nekadašnjeg svestranog sportistu i sportskog radnika, Petra Rađenovića.

Petar Rađenović rođen je 1933. godine u Rađenovićima u opštini Priboj, a rodni Sandžak zamenio je banatskom ravnicom 1946. godine, kada se doselio u Kovin. Bio je zaljubljenik u fudbal i dugogodišnji golman FK „Radnički“. Po završetku igračke karijere ostao je u svetu fudbala i predano se posvetio decenijskom radu u opštinskom Fudbalskom savezu. Do poslednjih dana svog života bio je aktivan sekretar Fudbalskog saveza opštine Kovin, u više navrata učestvovao je i u radu područnog Fudbalskog saveza, kao i Fudbalskog saveza Vojvodine. Aktivno je učestvovao i u radu nekadašnjeg Saveza organizacija za fizičku kulturu (SOFK-a) kao član organa i sekretar, a potom i Sportskog saveza opštine Kovin, gde je bio stručni saradnik za oblasti fudbala i rekreativnog sporta. Osim fudbalom, dugo se bavio i šahom i bio aktivni igrač Šah kluba „Radnički“. Naši stariji sugrađani pamte ga i kao realizatora, sudiju i učesnika radničko – sportskih igara, a mnogi se sećaju da ga sportski duh nije napustio ni u poznijim godinama i penzionerskim danima, jer su ga često viđali kako aktivno pešači ili trči. Čika Pera Rađenović preminuo je 2009. godine u 76. godini, a danas, na dan otvaranja turnira, delegacija „Ustanove za sport“ Kovin obišla je mesto na kom počiva na Kovinskom groblju, položila cveće i evocirala uspomene na njega.

Turnir u znak sećanja na čoveka koji je ostavio dubok trag u kovinskom sportu počeće utakmicama u kategorijama učenika prvog i drugog i petog i šestog razreda, a svi mečevi na turniru će se zbog najavljenih pljuskova i nestabilnog vremena, igrati u Zgradi za sport i fizičku kulturu.

Podsećamo, drugo „Sportsko leto“ počelo je 2. juna programom „Razvijaj se zdravo – pravo“ za naše najmlađe sugrađane, a posle Memorijalnog turnira „Petar Pera Rađenović“ nastaviće se „Biciklijadom“ 15. juna.

Do kraja „Sportskog leta“, „Ustanova za sport“ Kovin organizovaće i program za dame „Žene u sportu“, „Sportske susrete penzionera“, „Sportski kamp“, kao mečeve u odbojci na pesku, koji će se igrati na terenu na Dunavcu.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: