„Sportske igre mladih“ zakazane za 2. jun u Apatinu

apatin-sportske igre
APATIN – Danas su u Velikoj sali Skupštine opštine Apatin, sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko i zamenik predsednice opštine, Radovan Đukić, održali konferenciju za medije na kojoj su najavljene „Sportske igre mladih“ koje će se održati u okviru projekta „Karavan radosti i prijateljstva“.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Đukić je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo što je opštini Apatin pripala čast da bude ovogodišnji domaćin ove manifestacije koja za cilj ima promociju i uključivanje što većeg broja dece i mladih u sportske i rekreativne aktivnosti.

„Ono što je veoma bitno naglasiti jeste da je negde opština Apatin i inicirala učešće na samom ovom projektu, gde je samo još jedna u nizu od stvari koja naša deca iz osnovnih škola mogu i trebalo bi da sprovode, odnosno, gde je prilika da na najbolji mogući najbolji način pokažu svoja sportska umeća“.

Veliki broj đaka osnovnih škola sa teritorije opštine Apatin, uzeće učešće na „Sportskim igrama mladih“, a u kojim disciplinama će se oni takmičiti rekao je sekretar Sportskog saveza opštine Apatin, Radomir Radujko.

„Discipline u kojima će se osnovci od prvog do osmog razreda takmičiti su atletika-trka na 60 metara, i dečači i devojčice, fudbal „Coca-cola kup“, i dečači i devojčice od petog do osmog razreda, mali fudbal od prvog do četvrtog razreda, samo dečaci, ulični basket 3×3 i dečaci i devojčice, i između dve vatre, deca od prvog do četvrtog razreda“.

„Sportske igre mladih“ biće otvorene 2. juna, sa početkom od 9 časova, na Trgu Nikole Tesle u Apatinu, a zatim će biti upriličen svečani defile kroz centar grada do Tehničke škole sa domom učenika, gde će se odvijati takmičarski deo koji je zakazan za 10 časova.

 

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: