logo transparend vojvodina uzivo

Specijalna bolnica za plućne bolesti u Beloj Crkvi od Pokrajine dobila 4.5 miliona dinara

BELA CRKVA – Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“ u Beloj Crkvi, na osnovu konkursa, Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo dodelio je više od 4.5 miliona dinara za nabavku opreme i održavanje objekta.

Direktor Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Budislav Babić“, Budiša Juga, zahvalio se Pokrajinskoj Vladi na kontiniuranoj podršci u cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite ove ustanove.

„Za nabavku prateće opreme za bronhoskop dobili smo više od 834.000 dinara, što nam puno znači za lakšu i precizniju dijagnostiku plućnih bolesti. Nabavili smo i novu mašinu za pranje veša kapaciteta 25 kilograma, koja je koštala 1.6 miliona dinara. Za popravku krova na objektu bolnice utošili smo 510.000 dinara i ono što nam je bilo urgentno – za toplovodni kotao jačine 300 KW opredeljeno je 1.5 miliona dinara“, rekao je Juga.

Sva opredeljena sredstva doprinose boljem i lakšem funkcionisanju bolnice u Beloj Crkvi, a samim tim i boljoj zdravstvenoj zaštiti pacijenata ove ustanove.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.