Specijalna bolnica „Rusanda” otvara ambulantu u Zrenjaninu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

MELENCI – Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Rusanda” iz Melenaca najavila je da će uskoro u Zrenjaninu otvoriti ambulantu za banjsko lečenje pacijenata.

Ambulanta će se nalaziti u krugu zrenjaninske Opšte bolnice „Đorđe Joanović”, što je rezultat produbljivanja saradnje između ove dve zdravstvene ustanove. Očekuje se da će ambulanta za banjsko lečenje biti otvorena do kraja godine.

– Samim tim će terapijske usluge biti dostupnije građanima kojima je potrebna ova vrsta rehabilitacije. Takođe, time ćemo građanima smanjiti putne troškove – kazala je za „Dnevnik” v.d. direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Rusanda” dr Zorica Ćulibrk.

Manje operacija
Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ je saopštila da je u ovoj zdravstvenoj ustanovi prisutan trend povećanja broja hospitalizovanih bolesnika obolelih od virusa korona. Zbog toga je neophodno povlačenje dela zdravstvenih radnika sa odeljenja na rad sa kovid bolesnicima.

„S obzirom na to, operativni program će biti redukovan, počev od ponedeljka, 11. oktobra. Radiće se samo hitne operacije i maligniteti“, navode u Opštoj bolnici.

Takođe, kapacitet rada Specijalističke poliklinike će biti smanjen u specijalnostima iz kojih su lekari angažovani za rad u kovid bolnici.

Ona dodaje da će se ambulanta najverovatnije nalaziti u staroj zgradi Internog odeljenja, u prizemlju. U početku će raditi u popodnevnim satima, od 14 časova, a u „Rusandi” se nadaju da će u nekoj bližoj budućnosti saradnja biti i proširena.

Čuvena melenačka banja je, takođe, u okviru konkursa „Zajednici zajedno”, koji je raspisala kompanija NIS, dobila 2,5 miliona dinara za zamenu dotrajalih prozora PVC profilima i zamenu osvetljenja novim energetski efikasnijim LED osvetljenjem u tri paviljona. Radovi će biti obavljeni u Prvom, Drugom i Sedmom paviljonu.

– Ovo neće imati samo estetski efekat, nego će značajno uticati i na energetsku efikasnost pomenutih objekata. To za krajnji cilj ima smanjenje troškova koje naša ustanova izdvaja za energente – ističe dr Zorica Ćulibrk.

Ž. B.

Tagovi:

Pročitajte još: