logo transparend vojvodina uzivo

Specijalistička obuka vojnika na služenju vojnog roka

NOVI SAD – U centrima za obuku Vojske Srbije u toku je realizacija individualne specijalističke obuke vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2024“.

Cilj obučavanja u ovoj fazi, koje dolazi nakon individualne osnove obuke, je praktično osposobljavanje vojnika za vojnoevidencione specijalnosti za koje su regrutovani, odnosno za izvršavanje zadataka u okviru svog roda ili službe.

Vojnici se u ovom segmentu individualne obuke — u kabinetima, na poligonima i u terenskim uslovima — osposobljavaju za poslužioce na različitim vrstama kolektivnog naoružanja i stiču znanja i veštine za specijalnosti službi logistike, telekomunikacija i atomsko-biološko-hemijske odbrane.
Specijalistička obuka ove generacije vojnika završava se krajem juna, kada će biti proverena njihova osposobljenost za izvršavanje individualnih vojničkih zadataka. Potom sledi kolektivna obuka i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije.

Za to se vreme vojnici mogu prijaviti za prijem u profesionalnu vojnu službu i proći neophodnu proceduru, čime će steći uslove da odmah po završetku vojnog roka stupe u stroj profesionalnih pripadnika Vojske Srbije.

Pročitajte još:

 Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.