Spavajte u dve različite zemlje u isto vreme, u malom, ali nadaleko poznatom porodičnom hotelu

Nevidljiva međunarodna granica prolazi kroz krevet i kupatilo jedne od soba.

Mali evropski hotel privukao je svetsku pažnju zbog svoje jedinstvene pozicije. Hotel Arbez u porodičnom vlasništvu, nudi vam iskustvo „spavanja u dve različite zemlje u isto vreme“.

Ispostavilo se da se hotel nalazi tačno na vrhu međunarodne granice između Francuske i Švajcarske.

Ugovor iz Dapesa iz 1862. je razlog za ovo prilično neobično okruženje. Prema sporazumu, Francuska i Švajcarska su se dogovorile o maloj razmeni teritorija kako bi se omogućila puna francuska kontrola nad obližnjim putem.

Ugovorom je predviđeno da sve zgrade duž granice ostanu na mestu, što je okolnost koju je lokalni preduzetnik iskoristio da otvori radnju i bar, kasnije i hotel.

Rezultat toga je da je otprilike polovina hotela u Francuskoj, a druga polovina u Švajcarskoj.

Nevidljiva međunarodna granica prolazi kroz krevet i kupatilo jedne od soba. Ako se desi da gost spava u toj sobi, može to učiniti sa glavom u Švajcarskoj i nogama u Francuskoj.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели 💚 de Comtois (@coeurdecomtois)

Ako ne možete da se odlučite između švajcarske ili francuske kuhinje, ovaj hotel i restoran su savršen kompromis, a lakše je i platiti račun, jer se primaju i evri i švajcarski franci.

Isto tako, hotel ima dva telefonska broja, po jedan za svaku državu, a sobe imaju dve vrste utičnica, budući da Francuska i Švajcarska koriste različite standarde.

Porezi se plaćaju obema državama, po specifičnoj formuli pro-rata, u dogovoru sa poreskim vlastima obe zemlje.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: