Spasioci još nisu došli do tela: Slovenački alpinista i influenser tragično nastradao osvajajući vrh Materhorna

Velika tuga u Sloveniji zbog tragedije mladog alpiniste

Slovenački alpinista Gašper Ahačič tragično je izgubio život osvajajući vrh Materhorna na granici Švajcarske i Italije.

Ahačič je bio veoma uticajan u slovenačkoj javnosti i uživao je status influensera koji je redovno oduševljavao svoje pratioce na društvenim mrežama inspirativnim trenucima sa svojih alpinističkih podviga, piše dnevnik “Ekipa” iz Ljubljane.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gašper Ahačič (@gasper.ahacic)

– Za njega je to bila sudbonosna avantura na granici između Švajcarske i Italije krajem prošle nedelje. Prerano se oprostio alpinista Gašper Ahačič, mladić širokog osmeha i velike strasti za životom. Njegova bezgranična ljubav prema planinama bila je, nažalost, fatalna za njega, jer je u nedelju posrnuo ispod vrha 4.478 metara visokog Materhorna. Ovaj 30-godišnjak je na planinu otišao sa partnerom za penjanje, pred kojim je pao u pukotinu duboku više od 1.000 metara. Zbog složenosti lokacije, gorski spasioci još nisu stigli do preminulog – piše “Ekipa”.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gašper Ahačič (@gasper.ahacic)

– Učio nas je kako da živimo svaki dan sa strašću i osmehom na licu. Neka počiva u miru u zagrljaju planina, mesta koje je tako duboko voleo i gde se osećao slobodnim. Prerano si nas napustio. Počivaj u miru, Gašper.

 

Tagovi:

Pročitajte još: