Špagete sa puterom i belim lukom: Gotove za 10 minuta!

Savršen obrok gotov očas posla! Nikada lakši i brži recept niste probali.

Sastojci

Količina špagete
500 g
beli luk
5 čenova
peršun
pola veze
maslinovo ulje
60 ml
puter
20 g
sušena ljuta papričica
1
so po ukusu
beli biber po ukusu
parmezan po želji

Kako pripremiti
Stavite špagete da se kuvaju u slanoj vodi. Beli luk očistite i isecite ga na listiće, a peršun sitno iseckajte. U šerpi blago zagrejte ulje, dodajte beli luk i sitno iseckanu suvu papričicu bez semenki, pa na tihoj vatri pržite da ulje upije aromu luka.
Sklonite s vatre, dodajte puter i mešajte da se istopi, pa posolite i pobiberite, a na kraju dodajte iseckan peršun. Proceđene špagete ubacite u šerpu, promešajte i poslužite s parmezanom.

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.