Špagete po italijanskom ukusu: Poznati specijalitet pripremite na specifičan način

Italijanska kuhinja je jedna od najukusnijih na celom svetu, pa često ne možemo da odaberemo koje nam je omiljeno jelo iz ove apeninske države. Ipak, ono po čemu je Italija najpoznatija su – špagete. Recept za špagete, baš po italijanskom ukusu, će vas odmah osvojiti i više nećete spremati kao ranije.

Sastojci za špagete:
1 kesa špageta
500 g mešanog mlevenog mesa
1 kašika maslinovog ulja
1 manja glavica crnog luka
1 šargarepa
4 čena belog luka
200 ml paste od paradajza
nekoliko listova svežeg bosiljka
pola kašičice šećera
malo soli
malo bibera
100 ml mesnog bujona (opciono)
Priprema špageta:
Na većem i dubokom tiganju, zagrejte ulje i propržite sitno seckan crni i beli luk i šargarepu. Kada malo omekšaju, dodajte mleveno mesi i nastavite da krčkate, pokušavajući da rastresete meso u tiganju.

Kada meso porumeni, dodajte pastu od paradajza. Kada paradajz počne da pušta sok, dodajte bosiljak, šećer, so i biber i sve zajedno krčkajte najmanje tri sata. Što duže krčkate, to će biti ukusnije.

Ukoliko vam smesa deluje gusto, slobodno možete da je razredite mesnim bujonom. Za to vreme, skuvajte špagete prema uputstvu, pa kada se skuvaju, samo ubacite u tiganj. Poslužite dok je toplo.

Prijatno!

Tagovi:

0 Komentari
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još: