Sony prodao skoro 20 miliona PS5 konzola, očekuje veće zalihe ove godine

Ali japanski gigant ukazuje da će ove godine proizvesti više konzola u poređenju sa poslednjim fiskalnim periodom

PlayStation 5 je do sada prodat u 19,3 miliona primeraka. Kao i obično, ovo je samo mera koliko konzola Sony može da proizvede. Potražnja još uvek daleko nadmašuje ponudu, a to se neće promeniti uskoro.

Dok će se Sony verovatno boriti da ispuni potražnju tokom ove godine, dostižniji cilj je ispunjavanje njihovih internih procena. Za fiskalnu 2021. godinu, kompanija nije ispunila svoje prognoze o isporuci 14,8 miliona PS5 konzola.

Sony je prodao 7,8 miliona PS5 konzola u fiskalnoj 2020. za razliku od 11,5 miliona u fiskalnoj 2021. Kompanija takođe nastavlja da pronalazi načine da smanji troškove proizvodnje ovih veoma traženih konzola.

Kompanija sada kaže investitorima da očekuje da će povećati prodaju PS5 konzola, kao i da očekuju povećanje prodaje igara koje nisu prve strane (ne pravi ih studio u vlasništvu giganta). Ali kompanija takođe očekuje da će potrošiti više novca za pravljenje igara u svojim postojećim studijima, istovremeno uzimajući u obzir cenu kupovine Bungie-ja.

Ti faktori mogu uzrokovati smanjenje profita.

Ali to i nisu negativne stavke. Sony-jevo PlayStation poslovanje je sada doslednije i profitabilnije nego u bilo kom trenutku u svojoj istoriji.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.