Sonja Mandić novi vršilac dužnosti direktora Zoološkog vrta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Subotica – Na današnoj, 14. sednici Skupštine grada Subotice, među 15 tačaka dnevnog reda koliko je ukupno usvojeno, doneto je Rešenje o davanju saglasnosti na Odluku o izmeni Statuta ustanove Zoološki vrt Palić.

Usvojen je i Zaključak o prestanku mandata direktora ove ustanove kojim se utvrđuje da Petru Saviću, koji je podneo ostavku, prestaje dužnost direktora Zoološkog vrta Palić, a doneto je i Rešenje o imenovanju Sonje Mandić za vršioca dužnosti direktora ustanove Zoološki vrt Palić. S obzirom na to da su ove tačke dnevnog reda privukle najviše pažnje, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić izjavio je, i za skupštinskom govornicom, i u obraćanju medijima, da kod njega prioritet imaju ljudi iz sistema, u ovom slučaju iz Zoološkog vrta na Paliću, i da direktori svih javnih i javno komunalnih preduzeća i ustanova u Subotici moraju da budu otvoreniji prema medijima.

„Glavna osnova za izmenu Statuta ustanove Zoološki vrt Palić je usklađivanje sa Zakonom o kulturi, iz koga dalje proističe sve. Došlo je do izmena u jednom članu Statuta u kome se sada navodi da direktor te ustanove treba da ima visoko obrazovanje u oblasti veterine, prirodno-matematičkih nauka, ekonomije ili prava i najmanje pet godina radnog iskustva u kulturi. Sonja Mandić je iz sistema, već deset godina radi u Zoološkom vrtu, odlično poznaje situaciju u toj ustanovi i imaće priliku da to svoje znanje pokaže. Verujem da će ona dati sve od sebe da vrati ugled Zoološkog vrta na Paliću koji je, nažalost, trenutno poljuljan,“ rekao je gradonačelnik Bakić, i dodao da bi građani Subotice trebalo da znaju da, po Zakonu o kulturi, direktori ove ustanove ne bi mogli da budu ni veterinar, ni biolog, ako nemaju pet godina rada u ustanovi kulture.

 

Tagovi:

Pročitajte još: