Song poručio: Čvrsto verujemo da smo sposobni da pobedimo Brazil

Rigobert Song je bio pun pohvala sa borbu i želju njegovih igrača

Selektor reprezentacije Kameruna Rigobert Song pohvalio je karakter njegovih igrača posle remija sa Srbijom koji je stigao posle mnogo bolje partije Orlova, ali i dve munjevite akcije afričke selekcije za konačan ishod. Selektor afričke selekcije i njegovi igrači izbegli su giljotinu protiv Srbije na 3:1 i sada osokoljeni gledaju ka sudbonosnom sudaru protiv Brazila.

Song je o dinamičnoj utakmici, možda i najuzbudljivijom u dosadašnjem toku Mundijala rekao:

– To je naš DNK, možda je to ono što je nedostajalo u prvom meču pa smo to danas pokazali. Važno je bilo pokazati borbeni duh i to je ono što smo videli. Uspeli smo da damo prvi gol, onda smo pvimili dva, mislili smo da je gotovo, ali smo videli kako igrači reaguju, videli smo da je to sjajno i uspeli smo da se vratimo. Mi smo mlad tim i na početku utakmice smo hteli da pokažemo entuzijazam, ali je teško pokazati taj nivo celo vreme. Ove stvari se unapređuju i vid napretka je postepeno napravljen. Kada primimo golove, teško je reagovati. Srećom, danas su igrači odreagovali na pravi način – sumirao je Song.

– Moramo da budemo bolji nego što smo danas bili, ali postepeno to radimo i bivamo jači. Danas smo pokazali da smo mnogo bolji i da napredujemo. Imamo mlade igrače i oni su vrlo entuzijastični i posvećeni. Ponekad se malo zanesu, mi smo prosto dali golove Srbiji. A to su greške koje mladi igrači prave. Ono što sam naučio iz današnjeg meča jeste to da su moji igrači sposobni da reaguju. Vidite reakciju i prepoznate tim sa borilačkim duhom. Sada ćemo videti jednu novu dimenziju Kameruna i u narednom meču.

Čupu Motinga ste čuvali do samog kraja i dosta je doprineo utakmici, što nije bio slučaj sa Brazilom kad ste ga izveli?

– Neke greške su napravljene u prvom meču i učite stalno iz grešaka. Srećom, mi smo u sportu gde možete da izvučete pouke. Sve zavisi od situacije, danas smo Maksima čuvali sve vreme, ubacili smo Abubakara i bila je to dobra odluka. Jednostavno, tražili smo sve da se vratimo u meč.

Igrali ste bez Onane i bilo je tračeva pred meč. kakva je situacija, šta se desilo?

– Naravno da je pozicija golmana vrlo važna, ali znate da igramo na teškom takmičenju. Ja znam šta ja moram da uradim, a to je da se postaram da tim ima prioritet u odnosu na pojedince. Andre je želeo da iskorači, prihvatili smo odluku, imamo 26 igrača u timu, svi smo zajedno i moramo da pokažemo timski duh. Da poštujemo jedni druge. Znamo da je dobar golman, ali morali smo bez njega. Epasi je pokazao da je takođe vrlo dobar golman. Što se tiče njegovog učešća u timu, morate imati disciplinu. I ako ne možete da se prilagodite zahtevima tima, onda mislim da morate da prihvatite odgovornost za takvo ponašanje. Tim je važniji od pojedinca i to je ono što je urađeno. Pričaćemo o tome kasnije. Sada je sav fokus ka Brazilu i igrače koji žele da budu deo tima.

Da li je moguće da pobedite Brazil?

– Moguće je i verujemo u sebe. Došli smo na SP ne samo da se pojavimo i uživamo u emocijama. Čvrsto verujemo da smo sposobni da pobedimo Brazil. Mi smo jak tim, ali svi znamo da su i oni. Svi moji igrači znaju odakle dolazimo i zunaju da će to biti izazov.

Da li je odstranjenje Onane iz tima bio motiv više igračima?

– Da, mislim da smo morali da donesemo takvu odluku. Svi koji su igrali su bili na to spremni. Videli ste utakmicu i naš golman je pokazao da ima sve kvalitete da bude u timu. Ovde govorimo o jednom od najboljih goklmana u Evropi i ne dovodimo u pitanje njegove sposobnosti i možda je to bila vrsta okidača da damo ohrabrenje drugim igračima. U ovom trenutku videćemo da li će ostati sa nama. To zavisi i od njega. Moraće da poštuje pravila.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: