Son je od danas službeno mlađi godinu dana: Ali već 8. jula opet će da slavi 32. rođendan

Nije reč o nekom slučaju Bendžamina Batona, ali i nije jedini koji je 30. juna ove godine službeno “izgubio” jednu godinu

Da, dobro ste pročitali u naslovu. Fudbaler Totenhema Hjong Min Son je od danas mlađi godinu dana.

Nije reč o nekom slučaju Bendžamina Batona, ali i nije jedini koji je 30. juna ove godine službeno izgubio jednu godinu, već je to slučaj sa svim stanovnicima Južne Koreje. Neki čak računaju i dve godine manje sada kada ih pitaju koliko imaju godina.

Razlog za to jeste što je Južna Koreja na državnom nivou konačno donela odluku da se ukine tradicionalan način računanja godina i prihvatili su standarde koji važe u celom svetu.

Naime, u dosadašnjem sistemu računanja godina osobama u Južnoj Koreji, svaka beba odmah na rođenju ima godinu dana i tako im se upisuje i u zvanične knjige. To su tako upisivali zato što su računali i vreme koje provede u majčinom stomaku, takoreći od samog trenutka začeća.

Međutim, tu nije bio kraj “nebuloznom” računanju godina u ovoj zemlji, jer bi se bebama dodala i po još jedna godina 1. januara odmah po rođenju.

Tako su se dešavali slučajevi da na primer beba bude rođena 31. decembra i već 1. januara ima 2 godine po zvaničnim knjigama, dakle za jednu noć napuni 2 godine.

Ipak, dobro je da su konačno odustali od toga, pa će tako najbolji fudbaler te zemlje imati 31 umesto 32 godine i 8. jula će ponovo napuniti 32 godine, umesto 33.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: