logo transparend vojvodina uzivo

Somborska robna pijaca počela sa radom na novoj lokaciji

pijaca-sombor
SOMBOR – Danas je, na novoj lokaciji, sa radom počela „Somborska robna pijaca“.

Otvaranje su ispratili zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica, član Gradskog veća za oblast komunalne delatnosti i investicije, Đorđe Zorić i izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naseljenih mesta, Željko Laslo.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Novi pijačni prostor nalazi se na parceli nekadašnjeg Agrosaveza, a Javno komunalno preduzeće „Prostor“ je u saradnji sa lokalnom samoupravom izvršilo adaptaciju objekata.

Prema rečima Ljiljane Tice, zamenice gradonačelnika Sombora, cilj svih u Gradskoj upravi bio je da se novim prostorom stvore bolji uslovi, kako za trgovce, tako i za kupce.

„Na zadovoljstvo svih nas mi danas imamo jedan uređen, komforan prostor, kako za naše prodavce, tako i za posetioce koji obilaze ovaj pijačni prostor. Ovde nije samo mesto gde će se prodavati i kupovati, ovo je jedna stara navika naših građana, naših Somboraca, koji su naučili da dolaze i da obilaze pijacu i da po starom dobrom običaju i kupe i popričaju sa svojim poznanicima“, rekla je Tica i dodala da će lokalna samouprava i u narednom periodu raditi na stvaranju boljih i povoljnijih uslova za rad i napredovanje svakog građanina.

Izvršni direktor JKP „Prostor“ za opšte i pravne poslove, pijace i uređenje naseljenih mesta, Željko Laslo, istakao je da novi prostor poseduje 34 prodajna boksa površine 3×4, a cilj je bio da se na jednom mestu objedini i robna pijaca i vašarište.

„Želja nam je bila da objedinimo na jednom prostoru tzv. nekadašnje Sajmište, tako da na spoljašnjem platou imamo Vašarište u klasičnom smislu, a kao što vidite taj unutrašnji deo je zatvoren i sigurno da će pružiti mnogo bolju zaštitu samim prodavcima od svih vremenskih uslova kojima su bili izloženi dugi niz godina na starom Vašarištu. Pozivam sve građane Grada Sombora da dođu, da obiđu prostor pijace svakim radnim danom 7 do 15 časova“, zaključio je Laslo.

Nakon više decenija rada u neadekvatnim uslovima, trgovci će sada imati bolje uslove za rad i prodaju svojih proizvoda.

„Hteo bih da se zahvalim Gradu Somboru, gradonačelniku Antoniu Ratkoviću i svim ljudima iz Javnog komunalnog preduzeća koji su nam omogućili ovaj ovakve uslove za rad“, istakao je Aleksandar Đurković, vlasnik prodajnog objekta „Koral 55“.

„Pozivam sve sugrađane da dođu u što većem broju, da nas posete u novootvorenom objektu. Ima širok asortiman sve robe i cene su jako pristupačne“, rekao je Dragoslav Vranješ.

Kupci će u ponudi moći da pronađu odevne predmete i obuću, kućnu plastiku, kozmetiku, traktorske delove i mašine, kućne aparate, kupatilsku galanteriju, auto i moto kozmetiku, sitni alat, kao i delove za poljoprivredne mašine, a na ovoj lokaciji radi i Somborsko vašarište, koje je za sve građane otvoreno petkom i nedeljom, od 6 do 15 časova.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.