logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Zimska služba spremna za intervencije (FOTO) (VIDEO)

zimska služba-sombor
SOMBOR – Na Bezdanskom putu danas je izvršena smotra opreme i tehnike Zimske službe, koja će i ovu zimu dočekati potpuno spremna za svaku vrstu intervencija.

Kako ističe gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, Zimska služba je u potpunosti spremna za svoje radne zadatke:

“Napravili smo detaljan plan aktivnosti kako bi svi putevi bili prohodni. Predviđeno je čišćenje 14 opštinskih puteva u dužini od 45 km, 38 ulica i prioriteta u dužini od 27 km, 22 ulice II prioriteta u gradu u dužini od 10,5 km kao i Glavna ulica, pešačke i biciklističke staze“, rekao je gradonačelnik i dodao da će i soli biti dovoljno za predstojeću zimsku sezonu.

“Obezbedili smo dovoljnu količinu soli za predstojeću zimu, svu mehanizaciju koja je potrebna da bi Zimska služba funkcionisala besprekorno kao i ljudstvo, kako bi sve ulice u gradu i prigradskim naseljima bile očišćene“, istakao je Ratković.

Smotri Zimske službe prisustvovao je i načelnik ZBO Goran Nonković, koji je istakao zadovoljstvo zatečenim stanjem, te da će svi putevi biti prohodni.

“Sistem je takav da putevi moraju biti prohodni uvek i u svako doba, tako da rade ekipe koje su konstantno u permanenciji, tako da ne može biti i da se desi problem vezan za prohodnost puta“, rekao je Nonković.

U saradnji sa mesnim zajednicama i JKP „Prostor“ obezbeđena su sredstva za funkcionisanje permanencije kao i dovoljne količine goriva za intervencije u svih 15 naseljenih mesta.

Nosilac radova Zimske službe u gradu i opštinskim putevima, kao i glavne ulice i pešačkih i biciklističkih staza je JKP „Zelenilo“, dok je JKP „Prostor“ zadužen za održavanje puteva u svim naseljenim mestima.

Današnjoj smotri Zimske službe prisustvovali su predstavnici Gradske uprave, predstavnici Saobraćajne policije kao i direktori javnih komunalnih preduzeća.

zimska-služba-sombor
Foto: 025:rs
nonković-so-zimska sluzba
Foto: 025.rs
zimska-služba-so
Foto: 025.rs
zimska-služba-sombor
Foto: 025.rs
zimska služba
Foto: 025.rs

 

 

Pročitajte još:

 

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.