logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Za poklone đacima prvacima 1,2 miliona dinara

gradsko veće-so
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je 160. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 17 tačaka.

Između ostalog, u okviru finansijskih pitanja, članovi Veća doneli su Odluku o nabavci 630 poklon paketa školskog pribora i rančeva, u iznosu od 1,2 miliona dinara za đake prvake sa teritorije Grada. Lokalna samouprava je već nekoliko prethodnih godina, kao dobrodošlicu za polazak u osnovnu školu, darovala prvacima poklon pakete u vidu školskog pribora.

Takođe, usvojen je Predlog odluke o davanju na korišćenje objekata Mesnoj zajednici „Riđica“ izgrađenih na katastarskoj parceli broj 226 k.o. Riđica. U pitanju su objekat br. 1 površine 278m2  i objekat br. 2 površine 28m2, na kojima je u ranijem periodu pravo korišćenja imala Predškolska ustanova „Vera Gucunja“ Sombor. U cilju održavanja, upravljanja i korišćenja predmetnih objekata, predloženo je da se za novog nosioca prava korišćenja na predmetnim objektima odredi Mesna zajednica „Riđica“. Predlog ove odluke naći će se pred odbornicima Skupštine grada Sombora na nekoj od narednih sednica.

Na 160. sednici Gradskog veća usvojena je Preliminarna lista vrednovanja prijava korisnika po ponovljenom Javnom pozivu za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije na projektu „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Kroz projekat i prvi Javni poziv, odabrano je 9 porodica koje će biti stambeno zbrinute, a koje dolaze iz tri ranjive društvene grupe: žene žrtve porodičnog nasilja, Romi i deca koja napuštaju sistem socijalnog staranja. Kako je za realizaciju projekta potrebno odabrati 10 porodica,  raspisan je ponovljeni Javni poziv za odabir krajnjih korisnika mera stambene podrške i aktivne inkluzije. Svim članovima odabranih porodica starijim od 15 godina biće omogućeno da pohađaju kurseve zanata, bezbednosti na radu, kao i obuke iz ostvarivanja prava na socijalnu, zdravstvenu i drugu zaštitu, vođenja domaćinstva i slično. Takođe, učesnici bez završenog osnovnog obrazovanja biće upućeni na Školu za osnovno obrazovanje odraslih u Somboru radi sticanja obrazovanja. Usvojena Preliminarna lista biće objavljena na zvaničnoj internet prezentaciji grada Sombora.

Članovi Gradskog veća su dali su saglasnost Predškolskoj ustanovi „Vera Gucunja“ Sombor za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu vrtića „Andrej“ u Stanišiću, vrtića „Zvezdice“ u Kljajićevu i vrtića „Pčelica“ u Čonoplji. Takođe, data je saglasnost Mesnoj zajednici „Čonoplja“ za izradu projektne dokumentacije za unutrašnju gasnu instalaciju u objektu ove mesne zajednice. Cilj je da se za sve navedene objekte, u što skorijem periodu, obezbedi priključenje na gasovod.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.