logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Usvojen Predlog o sufinansiranju mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova

gradsko vece-sombor
SOMBOR – Gradsko veće Grada Sombora održalo je danas 167. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo 9 tačaka.

Gradsko veće je, između ostalog, usvojilo predlog Pravilnika o sufinansiranju mere energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u okviru projekta „Čista energija i energetske efikasnosti za građane u Srbiji“. Grad Sombor je, u julu tekuće godine, potpisao Ugovor o sufinansiranju ovog programa koji sprovodi lokalna samouprava u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike. Ukupna sredstva podsticaja za realizaciju predmetnog programa iznose 13 miliona dinara, od čega Ministarstvo obezbeđuje 6.500.000,00 dinara, dok drugu polovinu sredstava u istom iznosu obezbeđuje Grad.

Takođe, usvojen je tekst III Javnog poziva za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“. Javni poziv je namenjen za stambeno zbrinjavanje Roma, žena žrtava nasilja u porodici i mladih bez roditeljskog staranja koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. Kuće koje su predmet ovog Javnog poziva moraju biti na teritoriji Grada Sombora, što obuhvata teritoriju grada i svih naseljenih mesta. Raspoloživa sredstva za pojedinačnu stambenu jedinicu obezbeđena su iz Granta donatora i budžeta Grada. Vrednost predmetne kuće sa okućnicom iznosi u proseku 2.244.205,94 dinara. Ovim se, potom, ponovo raspisuje III Javni poziv za kupovinu kuća odnosno stambenih jedinica na teritoriji grada Sombora, za rešavanje stambenih potreba korisnika projekta „Kuće za bolju budućnost u Somboru“.

Između ostalog, Gradsko veće je prihvatilo informaciju o potrebi sufinansiranja izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante za potrebe Odeljenja za plućne bolesti Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor. Ovim putem se ovlašćuje gradonačelnik Grada Sombora da sa Opštinama Kula, Apatin i Odžaci, čiji građani koriste usluge Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ Sombor zaključi Ugovor o sufinansiranju izrade projektno tehničke dokumentacije za rekonstrukciju i adaptaciju nekadašnje Garnizonske ambulante. Ukupna finansijska sredstva potrebna za izradu projektno tehničke dokumentacije koja je potrebna za sanaciju i rekonstrukciju predmetnog objekta procenjuju se na 3.000.000,00 dinara sa obračunatim PDV-om.

 

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.