logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Uskoro nova pijaca na prostoru bivšeg Agrosaveza (FOTO) (VIDEO)

nova pijaca - sombor
SOMBOR – JKP „Prostor“ Sombor, koje upravlja pijacama na teritoriji Grada, u saradnji sa lokalnom samoupravom, izvršilo je radove na adaptaciji objekata koji se nalaze na parceli bivšeg Agrosaveza.

Tim povodom, danas su  gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članovi Gradskog veća Sava Dojić i Đorđe Zorić, obišli renovirane objekte, a gradonačelnik je tom prilikom izrazio zadovoljstvo urađenim:“Ovde su urađeni mnogi infrastrukturni radovi, od rekonstrukcije krova i rekonstrukcije toaleta, takođe sanirani su podovi, urađena je nova rasveta kao i nove moderne pijačne tezge, tojest pijačni boksovi. U toku su finalne pripreme za otvaranje i očekujemo u toku januara da se i zvanično otvori ova zatvorena pijaca. Sombor dobija novi prostor na ponos svih nas i ovo je veoma važna vest za naše trgovce koji su decenijama radili u neadekvatnim uslovima, sada će dobiti prelep prostor za rad i za prodaju svojih proizvoda. Somborci dobijaju novo mesto za okupljanje, prostor koji će se moći koristiti i za razne manifestacije po svim evropskim trendovima“, rekao je gradonačelnik.

Pored ovih radova izvršeno je i renoviranje upravne zgrade, a kako ističe gradonačelnik, građani Sombora moći će na mnogo lepšem mestu da razvijaju kult pijace, koja predstavlja značajan činilac u životima mnogih Somboraca:“Momo Kapor je govorio da se duša jednog naroda najbolje može upoznati na pijaci. Somborci vole svoju pijacu i tradicionalno okupljanje vikendom, a sada rekonstrukcijom ove hale i ovog dela dobijamo i oživljavamo još jedan deo našeg grada“.

U unutrašnjosti se nalazi 33 zasebna boksa površine 3×4 m, a pored pomenutih radova završeno je i uređenje dvorišta, dok se uskoro očekuje postavljanje video nadzora kao i rasvete u dvorištu.

 

nova pijaca-sombor
Foto: 025.rs
nova pijaca-sombor
Foto: 025.rs
nova pijaca-sombor
Foto: 025.rs
nova pijaca-sombor
Foto: 025.rs
nova pijaca-sombor
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.