Sombor: Ultramaratonac Atila Sič, bronzani na Paliću!

Somaraton-Atila-Sic
SOMBOR – U okviru tradicionalnog međunarodnog 17. Ultramaratona Palić, tokom prethodnog vikenda održano je i Prvenstvo Srbije u ultramaratonu. U pitanju su šestočasovni, dvanaestočasovni i dvadestečetvorčasovni ultramaraton na 50 i 100 kilometara.

Ispred Atletsko-rekreativnog kluba ‘’Somaraton’’ iz Sombora, učešće je uzeo Atila Sič, koji se takmičio u trci na 50 kilometara. Iskusni somborski trkač, u svom trećem ultramaratonskom nastupu, uspeo je da se okiti bronzanom medaljom i tako osvoji još jedno bitno odličje za svoj klub i svoj grad. Atili je za ovaj poduhuvat trebalo 5 sati i 38 minuta, a veći deo trke trčao je na temperaturi blizu tridesetog podeoka. Visoka temperatura najviše problema ipak je zadala učesnicima najduže trke, na 100 km, koji su tokom ova dva dana imali veoma teške uslove za trčanje, praćene temperaturama preko 30 stepeni celzijusa, stavljajući ih tako pred same granice izdržljivosti.

Pored ultramaratona, Somaratonci su zabeležili i dva nastupa u inostranstvu ovaj vikend. Suzana Filipović istrčala je polumaraton u Ohridu, dok je Vladimir Bulaić istrčao maraton u Štokholmu.

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: