Sombor: Tijana Kabić prvakinja države za 2022. godinu u maratonu

novosadski maraton
SOMBOR – Juče je u Novom Sadu je održano pojedinačno Prvenstvo Srbije u maratonu za seniore i seniorke, koje je organizovano u okviru jubilarnog 30. po redu Novosadskog maratona.

U cilj je posle pretrčanih 42 kilometra, ubedljivo prvi utrčao Đuro Borbelj, član Atletskog kluba Apatin iz Apatina, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojila članica ARK „Somaraton“ Tijana Kabić, koja je bila apsolutna pobednica 30. Novosadskog maratona rezultatom 3 sata 24 minuta i 27 sekundi, te tako postigla najveći uspeh osvajanjem titule prvakinje države u olimpijskoj i najtežoj atletskoj disciplini – maratonu.

ARK „Somaraton“ je imao još jednog učesnika i debitanta na državnim prvenstvima, Damira Milankova, koji je takođe uspešno istrčao maratonskih, ni malo lakih 42 kilometra. Svoj oproštaj od maratonske distance imao je Arpad Šarkezi, koji je istrčao svoj poslednji maraton u Novom Sadu, a koji je trčao svake godine, a sada 15. put zaredom, od svoje 60 do 75 godine.

Istog dana, u Banjaluci održano je drugo izdanje maratonske, a učesnici trke na 10 kilometara u okviru ovog događaja bili su članovi Somaratona – Damir Marković, koji je istrčao vicešampionsku poziciju sa vremenom 38:26 i sjajni Milan Kovačić, koji je trku završio na petom mestu.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: