Sombor: “Spektar” ozvaničio saradnju sa Spartakom

saradnja-spektar
SOMBOR – Fudbalski klub „Spektar“ iz Sombora objavio je na svom Instagram nalogu da je uprava kluba na obostrano zadovoljstvo ozvaničila saradnju sa subotičkim Spartakom. Po rečima Vladimira Torbice, „Spektar“ je dugi niz godina prisutan u bazičnom i omladinskom fudbalu.

„Ugovor je potpisan na dve godine, a nadam se da će se saradnja nastaviti i nakon ovog perioda“, rekao je Torbica.

Predsednik somborskog kluba, Branko Žakić izrazio je veliko zadovoljstvo što je sklopljen ovaj ugovor i što će „Spektar“ sarađivati sa tako velikim klubom.

Žakić je ovim povodom još izjavio da „Spektar“ postoji 28. godina.

„Osnovan je 1. septembra 1995. godine, i za to vreme je mnogo dečaka i devojčica, talentovanih igrača i fudbalera ostavilo trag, kako u našem klubu, tako i u srpskom fudbalu odnosno inostranstvu”. Pre nas postojale su samo dve škole fudbala,  Bubamara iz Kraljeva i RMR Vojvodina (NS). “U malim sredinama kakav je Sombor, imamo pet klubova, pet školica fudbala i jako je teško u današnje vreme se održati i raditi onim tempom kako bi želeli. Spektar ima neku svoju dušu, gde su svi jedna velika familija, od druženja na terenu, tako i van njega”, kazao je Branko Žakić, te se na kraju zahvalio svima u subotičkom klubu na saradnji.

Po rečima predstavnika oba kluba, buduća saradnja podrazumeva da Spektar svakog leta tokom letnjeg prelaznog roka svoje najbolje igrače usmeri prema Spartaku.

Somborska deca (od 12 do 14 godina) će odlaziti u Suboticu na dalje usavršavanje i napredovanje, a oni koji će zbog školovanja morati ostati u Somboru, u svom gradu će tokom nedelje obavljati trenažne procese pod stručnim nadzorom trenera somborskog kluba.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: