Sombor: Rekonstruisan krov školske fiskulturne sale u Telečkoj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Krov

Ugovorom o dodeli sredstava iz budžeta APV, Osnovnoj školi „Kiš Ferenc“ u Telečkoj dodeljena su sredstva u iznosu od 2.300.000,00 dinara za finansiranje rekonstrukcije krovnog pokrivača na fiskulturnoj sali. Tim povodom, predstavnici lokalne samouprave, na čelu sa gradonačelnikom Antoniom Ratkovićem i predstavnicima Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, na čelu sa resornim sekretarom i potpredsednikom Pokrajinske vlade Žoltom Sakalaš, posetili su školu i fiskulturnu salu.

„Danas smo imali priliku da zajedno sa pokrajinskim sekretarom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, obiđemo završetak radova u OŠ „Kiš Ferenc“ u Telečkoj. Radi se o zameni krovne konstrukcije na fiskulturnoj sali gde smo uz pomoć sredstava Pokrajinskog sekretarijata uspeli kompletno da se obnovi ovaj krov“, rekao je Ratković i još jednom se osvrnuo na radove realizovane u Školi za osnovno i srednje obrazovanje.

„Svakako bih se zahvalio i na sredstvima za Školu za osnovno i srednje obrazovanje „Vuk Karadžić“, gde smo dobili 2.500.000,00 za obnovu toaleta, sanitarnih čvorova. Grad je ovde izdvojio oko milion dinara i investicija će biti gotova za nekih desetak dana“, najavio je gradonačelnik.

 

View this post on Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

Žolt Sakalaš pohvalio je Grad Sombor i istakao sjajnu saradnju koju Sekretarijat ima sa lokalnom samoupravom.

„Moram da istaknem dobru saradnju, izuzetnu saradnju sa Gradom Somborom, koji je sufinansirao ove projekte, tako da danas možemo tu da posvedočimo da smo zajedničkim snagama uradili jednu veoma bitnu stvar za Telečku i da je krovna konstrukcija fiskluturne sale obnovljena. Ja se iskreno nadam da ćemo i ubuduće sarađivati na ovakvim projektima, i već od sledeće godine očekujemo prijave na naše konkurse i nastavićemo da radimo“, izjavio je resorni sekretar.

Zadovoljstvo nije krio ni Zoltan Kemiveš, direktor škole, koji je ovim povodom najavio i planove koje žele da realizuju u budućem periodu.

„Još nam je bitno da u fiskulturnoj sali promenimo rasvetu, jer je stara, dotrajala neonska rasveta i zbog velike visine mi ne možemo to ni da menjamo, tako da, najbitnije nam je to, i da zamenimo prozore zbog izolacije“, zaključio je Kemiveš.

Tagovi:

Pročitajte još: