logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Ratković upriličio prijem za dobrovoljne davaoce krvi (VIDEO)

SOMBOR – Povodom obeležavanja 11. maja – Nacionalnog dana dobrovoljnih davalaca krvi, gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, upriličio je u zgradi Županije prijem za davaoce krvi sa teritorije lokalne samouprave i predstavnike Crvenog krsta.

Prema rečima gradonačelnika, važno je da svaki građanin koji je u mogućnosti uzme učešće te postane dobrovoljni davalac krvi, jer naše malo, nekom znači mnogo.

„Pre svega mi je velika čast što sam današnji dan obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnog davalaštva krvi proveo sa ovim divnim ljudima, sa našim sugrađanima, koji su se odlučili da daju krv. U prošloj godini, 59 akcija je organizovano na teritoriji Grada Sombora, 2009 jedinica krvi je sakupljeno. Svi smo svesni koliko je značajno da damo krv i da naših pet do 10 minuta nekome može da spasi život i to je taj osećaj je nešto što nema cenu. Zahvalio bih se svim ljudima koji su dobrovoljni davaoci krvi i posebna zahvalnost Crvenom krstu koji organizuje sve ove aktivnosti“, poručio je Ratković

Sekretarka Crvenog krsta Sombor, Biljana Klipa, zahvalila je gradonačelniku na prijemu i čestitala Nacionalni dan dobrovoljnih davalaca krvi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)

„U ime Crvenog krsta Sombor želim da svim našim dobrovoljnim davaocima krvi čestitam današnji dan, da se zahvalim našem gradonačelniku, koji je i sam dobrovoljni davalac krvi na prijemu, što je danas izdvojio svoje slobodno vreme i upriličio prijem za naše davaoce. Svi znamo koliko je krv važna, koliko je važno za sve naše stanovnike da imamo dovoljne količine krvi. Svake godine imamo sve veći broj davalaca krvi i ono što je jako bitno, da je to sve veći broj mladih ljudi“, rekla je sekretarka CK Sombor.

Jedna od prisutnih dobrovoljnih davalaca krvi, Sara Jurić, kazala je da je prvi put krv dala kada je imala 19 godina i do sada je to učinila ukupno 16 puta.

„Našla sam motivaciju u tome što je majka moja morala da prima krv i krvne komponente više puta za vreme trajanja njenog lečenja, tako da sam tada sebi postavila neki cilj i neki zadatak, dokle god ispunjavam sve uslove, dokle god mogu, da ću to i činiti“, zaključila je Sara.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

0 Komentari
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.