Sombor: Radovi na opremanju Industrijske zone-jedna parcela već prodata, očekuju se i novi investitori (VIDEO)

industrijska zona-sombor
SOMBOR – Radovi na izgradnji i opremanju Industrijske zone u Somboru kontinuirano se sprovode. Svesni značaja kada su u pitanju ovakva ulaganja, lokalna samouprava uz podršku Pokrajine nastavlja da radi na realizaciji svih projekata koji će ovaj prostor maksimalno urediti, kako bi se privukli novi investitori, a samim tim i omogućila nova radna mesta.

Kako su privedeni kraju višestruki radovi na somborskoj Industrijskoj zoni, istu su danas posetili gradonačelnik Sombora Antonio Ratković sa saradnicima, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije Vojvodine, Darko Bulješević.

Gradonačelnik Ratković, rekao nam je nešto više o ovim radovima.

Sami radovi podrazumevali su izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže u ovom delu Industrijske zone, kao i 365 metara saobraćajnice i više od kilometar i po pešačko-biciklističkih staza, a sve u cilju kako bi nove parcele u samoj Industrijskoj zoni sad činili dostupnim budućim investitorima. Ono što mene raduje je da već smo dobili mnogo zainteresovanih investitora. Jednu parcelu smo uspeli i da prodamo, tako da očekujemo da u narednom periodu niknu nove fabrike. U fazi izrade je projektno-tehnička dokumentacija za još jednu saobraćajnicu u našoj Industrijskoj zoni i nadamo se da ćemo uspeti da je izgradimo kako bismo omogućili svim fabrikama koje danas ovde rade, a i budućim fabrikama koje će biti izgrađene u narednom periodu, izlaz na stari Industrijski put i sam carinski terminal, što će u značajnoj meri im olakšati transport robe i usluga.
Industrijska zona u Somboru nije jedina koja je dobila izuzetnu finansijsku podršku sa viših nivoa vlasti, pošto je u prethodnom periodu Pokrajinska vlada za opremanje Industrijskih zona u Vojvodini izdvojila pola milijarde dinara.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Mi smo i ove godine opredelili preko 500 miliona dinara za finansiranje radova infrastrukturnih u industrijskim zonama, a predvideli smo sredstva i za narednu godinu. To govori u prilog tome da je jedno od glavnih opredeljenja Pokrajinske vlade otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje ljudi, rekao je Sofić i dodao da statistički podaci, poredeći 1. jul prošle godine i 1. jul ove godine, potvrđuju da je na teritoriji Republike Srbije otvoreno preko 60 000 novih radnih mesta, od čega je 14 000 radnih mesta otvoreno na teritoriji Vojvodine.

industrijska zona-sombor
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.