Sombor: Promocija „Bačkog Podunavlja“ na tribini „Kultura i priroda od nacionalnog značaja“ u Beogradu

PROMOCIJA - TOGS
SOMBOR – U Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka („Zaprokul“) u Beogradu je, u saradnji sa Eko centrom – centrom za socio-ekološka istraživanja i dokumentaciju, održana tribina pod nazivom „Kultura i priroda od nacionalnog značaja: Bač, Golija i Studenica“. Tribini je prisustvovala i Zdenka Mitić, v.d. direktora Turističke organizacije Grada Sombora, gde je govorila o Somboru i UNESCO Rezervatu biosfere „Bačko Podunavlje“.

Mitić je predstavila značaj ovog zaštićenog područja za lokalno stanovništvo, te istakla da je ono važno za koncept održivog razvoja, kroz delatnosti koje proizlaze iz ovog jedinstva prirode i kulture. Takođe, označila je da ovaj Rezervat ima posebnu važnost kad je u pitanju razvijanje turističkog potencijala, te izrazila zahvalnost što nadležni prepoznaju značaj i izdvajaju sredstva za promociju „Bačkog Podunavlja“.

Na tribini su govorili i Goran Milašinović, predsednik Konferencije za saradnju sa UNESCO, Slavica Vujović iz Zavoda za zaštitu spomenika Vojvodine, Gordana Jančić iz JP „Srbijašume“, ekološka aktivistkinja Duška Dimović i moderator Dejan Zagorac, autor edicije „Ukusi“ i istraživač. Osim njih, prisutnima se obratio i direktor „Zaprokula“, Marko Krstić. Tribina je realizovana u okviru Nedelje biosfere, koja je sastavni deo manifestacije „Bios Art“, posvećene podizanju ekološke svesti.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: