Sombor: Privode se kraju radovi na izgradnji puta Bački Monoštor – Kupusina (VIDEO)

Backi Monstor asfaltiranje
SOMBOR – Radovi na izgradnji puta Bački Monoštor – Kupusina teku planiranom dinamikom. Naime, trenutno se radi na asfaltiranju prvog nosećeg sloja, a radove su obišli gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, član Gradskog veća, Đorđe Zorić, odbornik u Skupštini Grada, Dalibor Forgić, kao i predstavnici Saveta Mesne zajednice „Bački Monoštor”.

 

 

Kako je istakao gradonačelnik, Antonio Ratković, noseći sloj iznosiće 7 centimetara, dok će završni sloj biti debljine 4 cm. Ratković je dodao i da će na ovoj deonici puta biti dodatno povećana bezbednost za sve učesnike u saobraćaju.

„Sama širina kolovoza iznosiće 5,5 metara. Biće urađena i horizontalna i vertikalna signalizacija i ono što će biti na Gradu Somboru da kasnije uradi su svakako odbojne ograde, s obzirom da se radi o putu koji je na odbrambenom nasipu. Bez obzira što će biti ograničena brzina, iz bezbednosti za sve vozače trudićemo se da uradimo i ograde na krivinama”, poručio je gradonačelnik.

Takođe, on je rekao i da će tokom zimskog perioda, a po završetku svih radova, nadležnost na održavanju deonice preuzeti Zimska služba.

Odbornik u Skupštini Grada Sombora, Dalibor Forgić, zahvalio se nadležnima na ulaganju u putnu infrastrukturu u Bačkom Monoštoru, te nam je rekao i zbog čega je upravo ovaj put važan za sve Monoštorce.

„Radovi se izvode zahvaljujući Gradu Somboru i Autonomnoj pokrajini Vojvodina, koji finansiraju ove radove. Monoštorci nisu sigurno ni sanjali ovaj put da će se uraditi, to je jedna višedecenijska želja, ali evo zahvaljujući gradonačelniku Grada Sombora i njegovim saradnicima, krenulo se u realizaciju projekta koji će biti i uspešno završen. Za Bački Monoštor ovo je izuzetno značajno”, poručio je Forić.

Realizaciju radova finansira Uprava za kapitalna ulaganja, Pokrajinska vlada i Grad Sombor.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Search
Close this search box.