Sombor: Pri kraju izgradnja završne faze lokalnog puta Stapar – Sivac (VIDEO)

mirović-sombor
SOMBOR – U toku je izgradnja treće, završne faze lokalnog puta koji ima regionalni značaj Stapar – Sivac. Radove su danas obišli predsednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić, direktor Uprave za kapitalna ulaganja, Miloš Miletić, gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić.

 

Ovom fazom radova, predviđena je rekonstrukcija puta u dužini od 2,92 kilometra, širine 5,5 metara, a gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, istakao je značaj izgradnje lokalnog puta, te je najavio i nove radove na putnoj infrastrukturi.

„Ja bih se zahvalio predsedniku Pokrajinske vlade, celokupnoj Pokrajinskoj vladi, Upravi za kapitalna ulaganja, što je prepoznala značaj, kako ovog projekta Stapar-Sivac, tako i puta Monoštor-Kupusina, a od pre neki dan i Rastina-Riđica, tako da tri veoma bitne investicije će se započeti, a dve završiti u ovoj godini. bitna saobraćajnica, koja će povezati Stapar i Sivac, povezaće Grad Sombor i opštinu Kula, biće značajna za pojedina sela, i opštinu Odžaci, kao i opštinu Apatin, jer će u značajnoj meri skratiti put ka budućoj brzoj saobraćajnici“, rekao je Ratković.

Igor Mirović, predsednik Vlade APV, rekao je da je cilj da se radovi završe do kraja septembra, te da će građani i lakše dolaziti do buduće brze saobraćajnice. Takođe, najavio je i radove od Kupusine do Bačkog Monoštora.

„Kompanija „Extra-auto“ izvodi radove prema dinamici koja je planirana, sa ciljem negde da do kraja jeseni završimo ovaj put koji smo započeli pre 3 godine i planski ga radili po fazama. Onaj deo puta koji smo radili na teritoriji apatinske opštine, od Kupusine do Bačkog Monoštora, ove godine ćemo realizovati na somborsku stranu 01.49“, rekao je predsednik Pokrajinske vlade i dodao da će se na teritoriji Grada Sombora nastaviti sa velikim kapitalnim ulaganjima.

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, rekao je da je ovo najveća investicija koja se radila na teritoriji ove opštine, te da će u mnogome značiti, kako za poljoprivrednike, tako i za obične građane.

„Poljoprivrednici koji obrađuju tu zemlju dobiće mnogo bolju komunikaciju, sa druge strane naseljena mesta skratiće svoje putovanje, pre svega Stapar, Prigrevica, Apatin i ceo da kažemo jedan pojas koji tu gravitira za desetak i više kilometara.“

Ukupna vrednost radova na izgradnji puta Stapar – Sivac iznosi 1,4 milijarde dinara.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: