Sombor: Predstavnici UNHCR-a boravili u Somboru

SOMBOR – Gradonačelnik Grada Sombora, Antonio Ratković, prisustvovao je radnom sastanku sa predstavnicima UNHCR-a, Sufijanom Ađalijem i Edlirom Baka Pečom.

Tokom sastanka, Ratković je predstavio programe i aktivnosti kojima lokalna samouprava deluje u cilju zbrinjavanja izbeglih i raseljenih lica na teritoriji grada Sombora, te aktivnostima vezanim za migrantsku krizu od 2015. godine do danas, kao i saradnji sa organizacijama civilnog društva. Učešćem na konkursima koje Grad raspisuje, pruža se konkretna finansijska podrška, kojom se omogućava njihov rad i realizacija programa kojima je cilj integracija i uređenje društvenog života zajednice, a podrška se ogleda i u logistici koja podrazumeva ustupanje adekvatnog prostora za rad, pre svega za mlade, ali i ostale organizacije civilnog sektora.

Predstavnici UNHCR-a su tokom razgovora konstatovali angažovanost lokalne samouprave na pružanju podrške izbeglim i raseljenim licima, te naglasili značaj za dalje proširenje saradnje sa Gradom kako bi se život izbeglih i raseljenih lica učinio što pristojnijim.

Sastanku su ispred lokalne samouprave, prisustvovali i načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Marija Jerković, saradnica u odeljenju za LER Kristina Harjung i poverenik Komesarijata za izbeglice i migracije u Somboru Đorđe Janjatović.

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.