Po 17. put održani Trojni susreti u Bezdanu

SOMBOR – Na teritoriji Grada Sombora žive gotovo sve od 26 nacionalnih manjina u Vojvodini, a dokaz da se na našim prostorima neguje multikulturalnost jeste mnoštvo manifestacija koje se organizuju sa akcentom očuvanja tradicije različitih naroda.

Jedna od njih, koja najbolje simbolizuje negovanje prijateljstva Srbije sa susednim državama, Mađarskom i Hrvatskom, jeste manifestacija „Trojni susreti“, koja se ove godine po 17. put održava u Bezdanu.

Foto: Vojvodina Uživo

Manifestaciju organizuju meštani Bezdana, u saradnji sa Mesnom zajednicom i Udruženjem građana „Mostovi Bezdana“, uz nesebičnu podršku Grada Sombora. Na Kanalskoj obali okupljaju se brojni izlagači rukotvorina, a suvenire na štandovima izlažu državljani sve tri zemlje učesnice. Sem toga, posetiocima su predstavljeni brojni bezdanski kulinarski specijaliteti, a događaj tradicionalno obeleže i nastupi brojnih kulturno-umetničkih društava.

Prisutne je pozdravio i gradonačelnik Sombora, Antonio Ratković, poželevši gostima dobrodošlicu i zahvalivši se organizatorima što su još jednom ispunili očekivanja i nastavili sa očuvanjem kulture, tradicije i običaja.

Foto: Vojvodina Uživo

Na samom otvaranju, organizatori su uručili prigodne poklone i zahvalnice najuspešnijim Bezdancima koji su postigli sjajne rezultate u domenu svog rada i na taj način predstavili u najlepšem svetlu ovo naseljeno mesto.

 

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: