logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Otvorena izložba „Šetnja Glavnim sokakom“ (FOTO)

izložba-so
SOMBOR – Povodom obeležavanja Dana grada, u Gradskom muzeju Sombor, otvorena je izložba „Šetnja Glavnim sokakom“. Izložba je realizovana u saradnji Gradskog muzeja i Istorijskog arhiva, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Kada je tema izložbe takva da ne postoji konkretan muzejski predmet, onda se nameće i kao neizbežna kolaboracija između kustosa muzeja i arhivista. U skladu sa tim, ova izložba predstavlja jednu šetnju kroz našu Glavnu ulicu, žilu kucavicu našeg grada, jedan od najreprezentativnijih somborskih simbola kroz različite epohe“, rekao je David Firanj-direktor Gradskog muzeja Sombor.

„Ova izložba nas vodi kroz bogatu istoriju koju čuvamo u zbirkama i fondovima našeg Istorijskog arhiva, kroz objektiv fotografije“, dodaje Nataša Stojanović-direktorka Istorijskog arhiva.

Ovo je drugi put da ove kulturne ustanove zajednički rade na ovakvom projektu, a više o toj saradnji rekao nam je direktor Gradskog muzeja.

„To je jedna izuzetna saradnja između naših kuća, koja mora da postoji pre svega zbog same osnove delatnosti, i jedne i druge, i mi zaista na svakom našem program koji iziskuje da se upotrebi građa Istorijskog arhiva i da se informišemo i dođemo do materijala koji su nam potrebni za izložbu, naravno da sarađujemo sa njima, i ja se nadam da će ta saradnja biti još plodonosnija u budućnosti“, istakao je David.

Sombor: Otvorena izložba „Šetnja Glavnim sokakom"
Foto> 025.rs
Sombor: Otvorena izložba „Šetnja Glavnim sokakom"
Foto: 025.rs

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.