Sombor: Održani Miholjdanski susreti sela u Stanišiću (FOTO)

Susreti-stanišić
SOMBOR – U Stanišiću je od 10. do 12. oktobra po prvi put održana manifestacija pod nazivom „Miholjdanski susreti sela“.

Prvog dana manifestacije promovisana je knjiga „Iz mraka“, autora Branka Ćurčića, koja je bila u najužoj konkurenciji za Ninovu nagradu, a istog dana održana je i izložba umetničkih slika nastalih na likovnoj koloniji Udruženja vinara „Visovi“ iz Kljajićeva.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


Drugog dana posetioci su mogli da uživaju u muzičkom programu Bojane i Nebojše Brdarić koji su svojom interpretacijom podsetili sve prisutne kako se ne sme zaboraviti naša tradicionalna muzika.

Poslednjeg dana manifestacije održan je svojevrstan sajam koji je svim posetiocima pružio priliku da se upoznaju sa raznim domaćim proizvodima, počevši od meda, testa, paprike, pa preko ajvara, kolača, ručnh radova i brojnih drugih rukotvorina, koje su napravile vredne ruke proizvođača iz Stanišića, ali i iz svih okolnih sela, kao i iz Sombora i Apatina.

Sajam je posetila i zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica koja je pozdravila prisutne ispred Grada Sombora i uručila zahvalnice učesnicima koji su se predstavili na sajmu i svojim učešćem dali značajan doprinos manifestaciji. Program je ulepšan i nastupom Kulturno umetničkog društva “Izvor”.

„Miholjdanske susrete sela“ u Stanišiću finansiralo je Ministarstvo za brigu o selu, a realizovala Mesna zajednica „Stanišić“, uz podršku Grada Sombora.

 

Jela-stanišić
Foto: 025.rs
Foto: 025.rs
Foto: 025.rs
Foto: 025.rs
Foto: 025.rs

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.