logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Održana radionica za osmake „Umetnost farmacije“

radionica za osmake „Umetnost farmacije"-so
SOMBOR – U Gradskom muzeju Sombor, danas je održana radionica za đake osmih razreda „Umetnost farmacije“.

S obzirom da se učenici završnog razreda osnovne škole nalaze pred odlukom šta će nastaviti dalje da uče, Nevena Živadinović Kusonić, kustos pedagog Gradskog muzeja, rekla nam je šta je cilj realizacije radionice.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Cilj nam je kao što znamo, većina dece koji su odličnog uspeha se dvoume između Gimnazije i Medicinske škole, da pomognemo đacima, da spojimo generacije, dakle četvrta godina Srednje medicinske škole, smera farmaceuti i osmi razred, pa će možda to biti njihova odluka da li to da upišu ili da se ipak opredele za nešto drugo“, rekla je Živadinović Kusonić.

Anja Erdelj, učenica četvrtog razreda Srednje medicinske škole „Dr Ružica Rip“, zajedno sa svoje tri drugarice, upoznala je osmake malo bliže sa onim sa čim će se susretati ukoliko upišu farmaceutski smer.

„Želimo da deci koja će možda da se opredele za našu struku u budućnosti da im prikažemo da nije tako Medicinska škola teška i da pored učenja i obaveza mogu da imaju zabavniji deo. Mi smo im ovde prikazali jedan od naših preparata koji radimo na vežbama u školi“, poručila je Anja.
Direktor Gradskog muzeja Sombor, David Firanj, iskoristio je priliku da se zahvali Srednjoj medicinskoj školi na održanoj radionici.

„Želim da se zahvalim Srednjoj školi Srednjoj medicinskoj školi „Dr Ružica Rip“, njihovoj direktorici i profesorima koji su zaista nastojali tokom trajanje ove izložbe da maksimalno iskoriste za praktični deo svog rada ovu postavku“, poručio je direktor Muzeja, David Firanj.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.