Sombor: Održana promocija projekta „Kontekstualizacija kulturnog nasleđa kroz rad sa mladima“

Sombor: Održana promocija projekta „Kontekstualizacija kulturnog nasleđa kroz rad sa mladima"
SOMBOR – U Galeriji savremene umetnosti Gradskog muzeja Sombor, održana je promocija projekta Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin, pod nazivom „Kontekstualizacija kulturnog nasleđa kroz rad sa mladima“.

Kako je istakla dr Slavica Vujović, načelnica arhitektonskog sektora ispred Pokrajinskog zavoda, cilj projekta bio je popularizacija znanja o prostorno-kulturnim i istorijskim celinama u Somboru i Apatinu.

 

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели 025.rs (@portal025.rs)


„Prezentacija predstavlja jedan važan trenutak u delatnosti Pokrajinskog zavoda, a to je rad sa mladima i popularizacija nasleđa upravo u toj kategoriji koja treba polako da preuzima neke zadatke i da se brine o očuvanju nasleđa. Počeli smo da se bavimo detaljnije određenim kulturnim dobrima i zamolili smo te mlade ljude da približe to nasleđe vrednosti svojoj generaciji“, rekla je Vujović.

David Firanj, direktor Gradskog muzeja Sombor istakao je da mu je zadovoljstvo što je upravo ovoj ustanovi pripala čast da bude domaćin jednog ovakvog projekta.

„Još jednom zahvaljujem Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Petrovaradin što je odabrao baš prostor Gradskog muzeja Sombor za prezentaciju ovog značajnog projekta, uz nadu da ćemo u vrlo bliskoj budućnosti dugogodišnju saradnju podići na još viši nivo“, poručio je direktor Gradskog muzeja.

Projekat je realizovan posredstvom Ministarstva kulture, a učešće su uzeli gimnazijalci iz Sombora i Apatina.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.