Sombor: Održana konferencija povodom završetka projekta „Kontrola komaraca u prekograničnom području 2“ (VIDEO)

SOMBOR – U Velikoj skupštinskoj sali Grada Sombora, održana je konferencija povodom završetka projekta „Kontrola komaraca u prekograničnom području 2“, MOS-Cross2 (“Mosquito Control in Cross-border Area 2”) iz drugog poziva preogranične saradnje Interreg Hrvatska – Srbija. Ispred Gradske uprave, prisutnim polaznicima i projektnim partnerima, obratila se zamenica gradonačelnika, Ljiljana Tica.

Grad Sombor je podržao ovaj projekat koji je odobren u okviru Intereg – IPA programu prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija iz koje se finansiraju projekti javnog zdravlja.

Foto: 025.rs

Partneri ovog značajnog projekta su Zavod za javno zdravlje Sombor, Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, Zavod za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije, Fond za evropske poslove AP Vojvodina i Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Cilj projekta je edukacija javnosti i predstavnika jedinica lokalne samouprave o suzbijanju komaraca i merama za kontrolu istih te o opasnostima od bolesti koje prenose komarci.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 025.rs (@portal025.rs)

Pročitajte još:

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: