logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Održana 172. sednica Gradskog veća

gradsko veće
SOMBOR – Gradsko veće grada Sombora održalo je 172. sednicu na čijem dnevnom redu se našlo 12. tačaka.

Članovi Gradskog veća su, između ostalog, usvojili predlog za imenovanje privremenog nadzornog organa nad izvođenjem radova na izgradnji kanalizacione infrastrukture u naseljenim mestima na teritoriji grada Sombora. Na mesto privremenog stručnog nadzora imenovani su Lidija Martalić, dipl.inž.građ. i Igor Latas, dipl.inž.građ. Radovi na izgradnji kanalizacione mreže će početi u Stanišiću, a investitor je grad Sombor, finansijer Republika Srbija i izvođač radova „China Road and Bridge Corporation“.

Članovi Gradskog veća su odobrili zahtev Doma zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor i dali saglasnost za izgradnju unutrašnje gasne instalacije i povezivanja sa postojećom instalacijom grejanja Ambulante u Čonoplji. Grad Sombor ovom odlukom daje svoju saglasnost da se navedeni radovi sprovedu, a troškove radova finansira Dom zdravlja „Dr Đorđe Lazić“ Sombor.

Na 172. sednici Gradskog veća, odobren je zahtev Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ Sombor u vezi sa sufinansiranjem radova na uvođenju i ugradnji gasnih instalacija u objekat vrtića „Andrej“ u Stanišiću. Uvođenjem modernog sistema grejanja gasom, obezbedili bi se kvalitetniji uslovi za obavljanje vaspitno – obrazovnog procesa u naseljenom mestu Stanišić, te će Grad Sombor izdvojiti dodatna sredstva kako bi se osigurali funkcionalnost i bezbednost naših najmlađih.

Odlučivanjem o dvanaest tačaka dnevnog reda, Gradsko veće je između ostalog, odobrilo predlog za sufinansiranje projekta „Kros RTS-a“, u vidu organizovanog prevoza đaka iz naseljenih mesta sa teritorije grada Sombora. Kros će se održati u parku „Ivo Lola Ribar“ u Karađorđevoj ulici u Somboru, na kom se očekuje preko 2.500 učesnika. Kako bi manifestacija bila dostupna svima, Grad Sombor finansira prevoz učenicima na relacijama: Bački Breg – Kolut – Bezdan – Sombor; Riđica – Stanišić – Gakovo – Sombor; Telečka – Kljajićevo – Čonoplja – Sombor; Doroslovo – Stapar – Sombor; Bački Monoštor – Sombor i Aleksa Šantić – Svetozar Miletić – Sombor.

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.