Sombor: Održan sastanak u vezi sa vangabaritnim prevozom na teritoriji Zapadnobačkog okruga

Kancelarija ZBO- sastanak
SOMBOR – Načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga, Goran Nonković, održao je sastanak sa predstavnicima nadležnih institucija za kontrolu teretnih vozila, upravljačima puta lokalnog i republičkog nivoa i predstavnicima JLS Zapadnobačkog upravnog okruga.

Tema sastanka bila je rešavanje problema u oblasti infrastrukture, oštećenja putne mreže na teritoriji okruga prouzrokovanih pretovarenim teretom učesnika u saobraćaju, kao i opasnosti po druge učesnike u saobraćaju zbog vangabaritnog prevoza.

Sastanku su, pored načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga prisustvovali: gradonačelnik Grada Sombora, načelnik Odeljenja za vanredne situacije, predstavnik JP „Putevi Srbije“, oficir Saobraćajne policije za kontrolu i regulisanje saobraćaja PU Sombor, predstavnik upravljača puta JKP „Prostor“ Sombor i saobraćajni inspektori JLS Zapadnobačkog upravnog okruga.

S obzirom na značaj teme sastanku su prisustvovali relevantni subjekti koji su, svako iz svog delokruga rada, pored izlaganja stanja na terenu predlagali i konstruktivna rešenja koja za cilj imaju očuvanje putne mreže na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga.

Nakon diskusije na sastanku su utvrđeni sledeći zaključci:

Stavljanje u funkciju vage čije korišćenje otpočinje u narednom periodu na teritoriji Zapadnobačkog upravnog okruga kojom će se kontrolisati teretna vozila.

Intenzivirano sprovođenje zakonskih odredbi kažnjavanja učesnika u saobraćaju koji ne poštuju odredbi koje se odnose na dozvoljene količine tereta za teretna vozila.

Kontrola poštovanja obaveza učesnika u saobraćaju- sprovođenja čišćenja teretnih vozila pre uključivanja sa neasvaltiranih atarskih i sporednih puteva na puteve lokalnog i republičkog nivoa, kao i čišćenje puteva u slučaju nanosa blata i drugih nečistoća prilikom uključivanja.

 

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.