logo transparend vojvodina uzivo

Sombor: Održan niz manifestacija u Staparu, Stanišiću i Telečkoj (FOTO)

FIJAKERIJADA
SOMBOR – Uoči Velike Gospojine, slave sela Stapar, juče je na stadionu Fudbalskog kluba „Hajduk“, održana tradicionalna „Fijakerijada“.

Prisutne je pozdravila državna sekretarka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Dušanka Golubović, dok su delegaciju Grada činili pomoćnik gradonačelnika za oblast investicija i međunarodne saradnje, Branislav Svorcan, te članovi Gradskog veća, Darko Smiljanić i Srđan Savić.

Mesna zajednica Stanišić, prigodnim programom, obeležila je seosku slavu – Preobraženje. Stanovnici ovog naseljenog mesta i njihovi posetioci, uživali su u višednevnom sportskom, kulturno-umetničkom i muzičkom programu. Ispred Grada Sombora, obeležavanju seoske slave prisustvovali su članovi Gradskog veća, Anita Stojakov, Đorđe Zorić i Srđan Savić.

Dani sela u naseljenom mestu Telečka protekli su u prijatnoj atmosferi, uz niz društvenih i kulturno-zabavnih aktivnosti, a kompletan događaj odvijao se dvojezično, na srpskom i mađarskom jeziku. Defile konja, fijakera i motorista, predstavljen je kao spoj starih vremena i tradicije s jedne strane i savremenog doba s druge. Meštanke ovog naseljenog mesta održale su izložbu ručnih radova, nakon čega je održano sportsko takmičenje na stadionu FK „Telečka“. Bogat kulturno-umetnički deo programa upotpunili su MKD „Petefi Šandor“ Telečka i OŠ “Kiš Ferenc“, koji su ugostili i predstavnike KUD „Đurđevak“ Kljajićevo i Folklornu grupu „Ibolja“ iz Kule. Ispred Grada Sombora, prisustvovali su zamenica gradonačelnika Ljiljana Tica i članovi Gradskog veća, Antonija Nađ Kosanović, Slobodan Stanić i Darko Smiljanić.

Sve manifestacije podržao je Grad Sombor.

manifestacije-sombor
Foto: Grad Sombor
manifestacije-sombor
Foto: Grad Sombor
manifestacije-sombor
Foto: Grad Sombor

Pročitajte još:

 

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još:

Претрага
Close this search box.