Sombor: Od 1. februara počinje evidentiranje dece za upis u osnovnu školu

Škola - deca

SOMBOR – Gradska uprava Grada Sombora obaveštava javnost da od 1. februara počinje evidentiranje dece za upis u prvi razred osnovne škole na teritoriji Grada.

U prvi razred upisuju se deca koja na dan početka školske godine imaju 6,5 do 7,5 godina, odnosno deca koja su rođena od 1. 03. 2015. do 1. 03. 2016. godine.

Deca od 6 do 6,5 godina mogu se, po želji roditelja, upisati u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu.

Deca starija od 7,5 godina koja nisu upisana u prvi razred, usled bolesti ili drugih razloga, mogu da upišu prvi ili odgovarajući razred, na osnovu prethodne provere znanja.

Prijavljivanje za upis u prvi razred roditelji ili staratelji moraju izvršiti lično ili izvanredno, u slučaju da su roditelji ili staratelji pozitivni na kovid, telefonskim putem. Potrebna dokumentacija je: važeća lična karta sa tačnom adresom stanovanja roditelja ili staratelja, kao i rešenje o starateljstvu za decu koja su pod starateljstvom. Prijavljivanje će se vršiti u Gradskoj upravi, Odeljenje za obrazovanje (soba broj 9 u prizemlju), prema utvrđenom rasporedu.

Raspored pogledajte na linku: https://www.sombor.rs/aktuelnosti/obavestenja/oglas-za-evidentiranje-dece-za-upis-u-prvi-razred-osnovne-skole-za-skolsku-2022-2023-godinu/

Preuzmite našu Android aplikaciju sa Google Play Store.

Tagovi:

Pročitajte još: